Når man leser i Det nye testamente (NT) oppstår synagogen som fra intet. Jesus underviser i synagogen, han helbreder i synagogen og han forutsier at hans etterfølgere kommer til å bli pisket i synagogen, og til og med utstøtt fra synagogen. Det første Paulus gjør når han kommer til en by er å besøke synagogen for å forkynne. Ettersom synagogen ikke er nevnt i Det gamle testamentet (GT), mens den omtales over sytti ganger i NT kan man spørre: Hvor kommer synagogen fra?

Vi vil også i denne serien bestående av fire deler om synagogen se nærmere på dens arkitektur, hvordan den ble finansiert, hva synagogen ble brukt til. Avslutningsvis skal vi sammenligne synagogen med den første kristne menighet.

Trykk her for å lese denne spennende og lærerike artikkelen (i pdf-format).

Del videre:

Pest i Bibelen

Hvilken sykdom kan ha forårsaket ”Filisterplagen”?  Uttrykket «pest» (plague) blir i Bibelen brukt om svært smittsomme sykdommer som kan spre seg raskt, få epidemisk omfang og være dødelige. Det hebraiske

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.