Nyhetsbrev fra NOBIMU

Hvorfor burde du motta nyhetsbrev fra oss?

  • Du får nyheter om det som skjer i museet
  • Du får innblikk i og kunnskap om verdens mest kjente bok og dens historie
  • Du får spesielt gode tilbud på produkter vi selger i vår butikk
  • Det er gratis!

Alt du behøver å gjøre for å motta våre nyhetsbrev er å registrere deg i skjemaet på denne siden.

Meld deg på nyhetsbrev

Tidligere nyhetsbrev fra NOBIMU

Museet lanserer en kolleksjon av 3D-bibler som NFT

NFT-prosjektet til Nordisk Bibel- og Bokmuseum fletter dermed historiske bøker inn i moderne tid med blokkjedeteknologi og følger i fotsporene til blandt annet British Museum i London og Museum of Fine Arts i Boston. NFT-ene gjør det mulig for hvem som helst å "eie" et historisk museumsobjekt...

virtueltmuseum

Nordisk Bibelmuseum har lansert Norges første helvirtuelle museum

I forbindelse med museets fireårsdag den 31. mai tok Nordisk Bibelmuseum steget videre inn i den digitale verden og lanserte Norges første helvirtuelle museum. Museumet består av 12 spennende utstillinger med over 100 unike bibler....

VARDE Exprerience Quality

Vi har blitt VARDE-Sertifisert

Vardesertifiseringen er et «nasjonalt merke for reiselivsopplevelser av høy kvalitet», og i sertifiseringen blir man målt etter verdien gjestene får igjen for å besøke stedet.

EMYA-Konkurransen og kort-film

Nordisk Bibelmuseum er en av flere nominerte til «Årets museum i Europa», en pris som deles ut av European Museum Forum og tildeles museer som spesielt fremviser innovasjon og kvalitet. Prisutdelingen foregår i Estland 7. mai og representanter fra museet vil være tilstede.

En artikkelserie om synagogen i det første århundre

Når man leser i Det nye testamente oppstår synagogen som fra intet. Jesus underviser i synagogen, han helbreder i synagogen og han forutsier at hans etterfølgere kommer til å bli pisket i synagogen, og til og med utstøtt fra synagogen.

Du er velkommen til å bli med på våre guidede tematur .

Guidede tematurer

Vi lanserer nå tematurer på Nordisk bibelmuseum og starter med to forskjellige: "Kunst og Bibelen" og "Den svenske bibels historie". Det vil etter hvert komme flere. Vi starter opp tematurene med en premieredato på hver, og deretter må de bookes på post@nobimu.no eller 401 05 777.

Nordisk bibelmuseum har fått ny hjemmeside

Vi har foretatt en større oppdatering av nettsiden vår. Den er nå på en ny plattform og har et mer moderne design med lettere navigasjon, økt brukervennlighet og kortere opplastingstid. Nettsidene er også i større grad tilpasset mobil og nettbrett.

Digitalt museum

I dag lanserer vi en digital utgave av museet i Nedre Slottsgate. Her kan du se 43 av de bibelske skattene vi har utstilt og lese plakater om forskjellige temaer. Det digitale 360 graders museumet gir også mulighet til å bla i noen sider i mange av biblene. Dette er naturligvis ikke mulig i det fysiske museet.

Vi åpner igjen

Vi har vært stengt i over seks måneder og ser frem til igjen å vise frem alle de bibelske skattene vi har utstilt. Guidet tur er inkludert, så bestill gjerne det på forhånd, eller bare stikk innom oss. Vi følger anbefalte smittevernstiltak fra FHI.

Bibelske personer bekreftet av arkeologien – del 2

Torsdag 20.mai 2021 kl.18:00 på Zoom-Webinar holdes andre del av foredraget: "Bibelske personer bekreftet av arkeologien". Bibelen er en bok som i flere tusen år ble betraktet som en pålitelig kilde. For eksempel skrev den berømte vitenskapsmannen Sir Isaac Newton: «Jeg finner flere sikre tegn på pålitelighet i Bibelen enn i noen som helst verdslig historisk beretning.»

Dødehavsrullene: De falske fragmentene og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller

Torsdag 15. april kl.18.00 vil professor Årstein fortelle den utrolige historien om de mange pergament- og papyrusbitene som de siste to tiårene har blitt presentert som deler av de berømte Dødehavsrullene, om antikvitetshandlerne som solgte disse gjenstandene, manuskriptsamlerne og institusjonene som kjøpte dem for hundretusener av dollar, og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller.

Nordisk bibelmuseum lanserer nå nettbutikk!

Nordisk bibelmuseum lanserer i dag onsdag 31. mars nettbutikk! Nettbutikken har samme utvalg som vår museumsbutikk i Nedre Slottsgate 4C, Oslo. Vi vil i løpet av april lansere nye produkter som kun er mulig å kjøpe på nett.

Bibelske tekster på papyrus i Oslo

Mandag 15. mars kl.18.00 vil professor i gammelgresk ved Universitetet i Oslo, Anastasia Maravela gi oss innføring i bruk av papyrus som skrivemateriale i antikken. Deretter presenterer hun Universitetets omfattende papyrussamling, før hun avslutter med å redegjøre for samlingens viktigste bibelske tekst, et fragment av Matteusevangeliet fra 400-tallet.

I hvilken grad er bibeloversettelser styrt av teologi?

Torsdag 11. februar kl.18.00 har vi nytt Webinar og da vil førsteamanuensis i religion ved Universitetet i Agder Morten Beckmann gi oss et nærmere innblikk i Bibelselskapets oversettelser fra 1959 til 2011 i et utvalg av kristologiske tekster. Hvilke interesser styrer oversettelsesvalgene?

Webinar og foredrag på YouTube og Soundcloud

De fleste av våre Webinarer og foredrag blir i ettertid lastet opp på forskjellige delingssider på nett. Hittil har det blitt lastet opp 8 Webinar holdt på Zoom og 7 foredrag holdt på museet i Nedre Slottsgate 4C.

Foredrag 1. halvår 2021 fra Nordisk bibelmuseum

I disse nedstengte tider, hvor vi som mange andre må holde dørene lukket, har vi satset mye på digitale foredrag – Webinar. Her følger en oversikt over 15 webinar/ foredrag/ utstillingsåpninger for første halvår. Det er foreløpig 8 på norsk, 5 på engelsk og 2 på spansk.