You are currently viewing Vellykket åpning av Nordisk Bibelmuseum
Foto Nordisk Bibelmuseum

Vellykket åpning av Nordisk Bibelmuseum

  • Post author:
  • Post category:News

Nordens første og eneste Bibelmuseum er nå et faktum. Dørene ble åpnet for publikum 1. juni og det er stor interesse for museet. 31.mai ble det arrangert en offisiell åpning med mer enn 100 spesielt inviterte gjester. På gjestelisten var det både stortingsrepresentanter, representanter fra forvaltningen og mange av dem som har vært med å bidra til at vi nå har fått et Nordisk Bibelmuseum i Oslo.

Blant de mange inviterte var både tidligere og nåværende leder av Familie og Kulturkomiteen på Stortinget Svein Harberg og Kristin Ørmen Johnsen. Ørmen Johnsen fortok den høytidelige åpningen av Museet og holdt et engasjerende innlegg om det å våge å drømme.

Vår visjon er «å gjøre Bibelen kjent for alle i Norden» sa Rune Arnhoff under sin engasjerte åpningstale. «Dette er en drøm jeg har hatt lenge og som nå endelig er blitt en realitet», fortsatte Arnhoff.

Selve åpningsseremonien hadde en rekke godbiter å by på, skuespiller Svein Tindberg fremførte tekster fra Markus-evangeliet. Han har en egen evne til å levendegjøre tekstene og deretter leste han også fra sin egen helt ferske barnebibel.  Denne ble personlig gitt i gave fra Tindberg til museet.

Etter åpningstalene fikk gjestene servert mat og drikke og de som ønsket fikk en omvisning i Museet av engasjerte medarbeidere.

Bibelmuseet har fått betydelig pressedekning de siste ukene, og det er gledelig å oppleve at også radio, tv og norske aviser har fått med seg de gode nyhetene om Nordisk Bibelmuseum.  Her er noen av mediesakene. Følg linkene for å lese mer.

http://www.dagen.no/Nyheter/bibelmuseum/Bibelmuseum-opnar-d%C3%B8rene-618042

https://www.vl.no/kultur/bibelmuseet-har-apnet-1.1152501?paywall=true