Flere vinflasker i storformat bærer bibelske navn. De fleste av disse er oppkalt etter konger fra bibelske tider. Blant dem finner vi blant annet Nebukadnesar, Rehabeam, Metusalem og flere.

Hvorfor disse bibelske navnene ble tildelt har aldri blitt bekreftet, men det finnes teorier. På 1700-tallet dukket begrepet “eroboam” opp for vin. Eroboam er en forkortelse for Jeroboam, den første kongen av det nordlige riket Israel. Riket var blant annet kjent for produksjon av vin og oliven, derav det passende navnet. Den babylonske monarken Nebukadnesar og hans sønn, regenten Belsassar, hadde også et forhold til vin. Ifølge Daniels bok i det gamle testamentet serverte Belsassar vin fra begre som hans far hadde stjålet fra templet i Jerusalem. Begge har siden fått vinflasker oppkalt etter seg.

Navnene kan også fortelle oss noe om flasken. For eksempel seks-liters flasken Metusalem er kjent for sitt aldrings potensial, et passende navn ettersom den jødiske patriarken ifølge bibelen levde i nesten tusen år. 


Her er et utvalg flasker med bibelske navn:

Del videre:

Bibelen og ølmerker

Bibelske navn er ofte å finne blant drikkevarer, dette inkluderer øl. At flere øltyper bærer bibelske navn er ikke så rart ettersom den europeiske bryggetradsjonen er sterkt knyttet til klosterlivet.

Les videre »

Bibelen og Eidsvollsmennene

At bibelen skulle bli en rettesnor i nasjonsbyggingen og folkeopplysningen, samt en hjørnesten i det norske demokrati var en selvfølge. Ingen annen bok hadde spilt en så stor rolle i norsk åndsliv. Dette

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.