Jesus ble født i en stall i Betlehem i Judea. Familien måtte flykte til Egypt for å redde livet hans da han var liten. Senere flyttet de til Nasaret der stefaren Josef jobbet som tømmermann og lærte opp Jesus i dette yrket.

 

Jesus arbeidet som tømmermann til han ble døpt omkring 30 år gammel.Han var unikt interessert i skriftene. Da han var 12 år gammel og familien feiret påsken i Jerusalem, ble han igjen der mens foreldrene begynte på hjemreisen. Da foreldrene savnet ham og lette etter ham fant de ham i templet der han drøftet skriftene med lærerne. Disse ble forundret over hans kunnskap og visdom.

 

Da Jesus ble døpt, begynte han å forkynne og drog omkring i hele landet sammen med sine disipler. Han underviste ved å forklare og å henvise til skriftene. Han snakket mye om Guds rike. Lukas 4: 43 sier: «Men han sa til dem: «Også i de andre byene må jeg forkynne det gode budskapet om Guds rike. Det er det jeg er utsendt for».

 

Folk var svært forundret over den måten han underviste på. Ved et par anledninger mettet han flere tusen mennesker med noen fisker og brød ved mirakuløs kraft fra Gud. Han vekket også til live igjen døde mennesker og helbredet mange for deres sykdommer. I tillegg til det å forkynne om Guds rike hadde Jesu liv også en annen hensikt som det sies i Matteus 20:28 «Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.»

 

Vil du lese mer om Jesus? Sjekk ut denne artikkelen vår:

Hvem var Jesus?

Del videre:

Hvem var Jesus?

En fantasifigur eller en virkelig person?   Det er få personer som er så kjent som Jesus Kristus. Men har han levd? Fram til slutten av 1700 – tallet var

Les videre »

Hvem var Pontius Pilatus?

«I keiser Tiberius’ femtende regjeringsår, mens Pontius Pilatus var landshøvding i Judea og Herodes var landsfyrste over Galilea …, da kom Guds ord til Johannes, Sakarjas sønn, i ødemarken.»– Luk

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.