Bibelske navn er ofte å finne blant drikkevarer, dette inkluderer øl. At flere øltyper bærer bibelske navn er ikke så rart ettersom den europeiske bryggetradsjonen er sterkt knyttet til klosterlivet. Det var benediktinermunkene som i flere århundrer sto i spissen for Europas øl produksjon; her gikk ølbrygging hånd i hånd med bønn og bibellesning. Benediktinermunkenes øl produksjon strekker seg tilbake til middelalderen. Kloster Scheyern, det tredje eldste bryggeriet i Bayern, har produsert øl siden 1119. Klosteret har nylig begynt å eksportere øl til utlandet, deriblant Norge.

 

Tradisjonen med å kalle opp øl etter bibelen har aldri dødd ut. I dag finner man flere øltyper på markedet med bibelske navn, blant annet Samson, Apostel, Holy Moses, Baptista, Don de Dieu og el Diablo.

Del videre:

Bibelen og Eidsvollsmennene

At bibelen skulle bli en rettesnor i nasjonsbyggingen og folkeopplysningen, samt en hjørnesten i det norske demokrati var en selvfølge. Ingen annen bok hadde spilt en så stor rolle i norsk åndsliv. Dette

Les videre »

Flaskestørrelser og bibelske navn

Flere vinflasker i storformat bærer bibelske navn. De fleste av disse er oppkalt etter konger fra bibelske tider. Blant dem finner vi blant annet Nebukadnesar, Rehabeam, Metusalem og flere. Hvorfor

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.