I denne delen av serien, Bibelens påvirkning på den nordiske kulturen, skal vi se nærmere på nordiske forfatteres forhold til Bibelen. I det danske bladet Kristelig Dagblad sto det følgende om danskene, som vi også kan si passer for hele Norden: «For 200 år siden lærte man om Bibelen i skolen eller i kirken og hadde derfor en dypere kunnskap om den bibelske litteraturen. Men i dag kjenner mange dansker stort sett til juleevangeliet og er derfor ikke i stand til å høre ekkoet fra Bibelen i litteraturen… Selv om den kristne innflytelsen er mindre i dagens samfunn, er den dog fortsatt betydelig til stede, selv hos forfattere som tar avstand fra kristendommen.» Vi starter med norske forfattere. Har du lyst til å lese denne spennende og lærerike artikkelen, anbefaler vi deg å laste den ned her (pdf).

Del videre:

Klassisk musikk inspirert av bibelen

Det vi i dag karakteriserer som klassisk musikk har sine røtter i 1300-tallets ars nova periode. Denne epoken var et brudd med den tradisjonelle liturgiske kirkemusikk brukt i katolske messer.

Les videre »

Bibelen og scenekunst

Bibelens rolle i vestlig teater strekker seg tilbake til middelalderens mysteriespill. Denne form for teater hadde først og fremst pedagogiske og religiøse formål og var ofte i regi av den

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.