Som en oppsummering av foredraget holdt 30. september på Nordisk bibelmuseum i fjor, er det laget en artikkel med samme tema som foredraget «Kan vi stole på overleveringen av Det nye testamentet?»

Denne nye artikkelen tar oss tilbake i tid, og gir et overblikk over hva som har skjedd med teksthistorien til NT. Vi blir bedre kjent med de greske håndskriftene til NT, og hvordan avskrivere jobbet med teksten de kopierte. Artikkelen kommer inn på hvorfor det er forskjeller mellom kopiene, ser på konkrete eksempler og vurderer disse. Den inneholder også ekstra materiale på slutten; om når versinndelning kom inn i teksten, en oversikt over standard tekster til NT og viktige funn av gamle håndskrifter.

Hvis du har lyst til å lese denne spennende og lærerike artikkelen, og konklusjonen som forfatteren kommer frem til, så anbefaler vi deg å laste den ned her (i pdf-format).

Del videre:

Pest i Bibelen

Hvilken sykdom kan ha forårsaket ”Filisterplagen”?  Uttrykket «pest» (plague) blir i Bibelen brukt om svært smittsomme sykdommer som kan spre seg raskt, få epidemisk omfang og være dødelige. Det hebraiske

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.