En finner flere kjente fartøyer hvis navn er inspirert av bibelen, blant annet flere av historiens mest kjente skip: Santa Maria, et av tre skip den italienske oppdageren Christoffer Columbus tok meg seg på sin ferd til Amerika, Jesus av Lübeck, et handelsfartøy eid av Henrik VIII av England og São Gabriel, flaggskipet i Vasco da Gamas først reise til India i 1498 bærer alle bibelske navn. Også flere moderne skip har fått sine navn fra bibelen, som det britiske slagskipet HMS Goliath og det amerikanske atlanterhavsskipet SS Saint Paul.

Foruten om skip finner man også tog, fly og kjøretøy med bibelske navn, blant annet General Electrics diesellokomotiv GE Genesis og Hyundais mellomklasse bil Genesis.

Genesis og Genesis Xl er småfly utviklet av det amerikanske flyselskapet SlipStream Genesis og Farman F.60 Goliath er et fransk pasasjerfly konstruert i 1919.

Det israelske luftfarts og forsvarsselskapet Israel Aerospace Industries skjøt i 2019 opp en ubemannet romsonde kalt Beresheet, hebraisk for “i begynnelsen”.

Her er et utvalg transportmidler med bibelske navn: 

Del videre:

Bibelen og ølmerker

Bibelske navn er ofte å finne blant drikkevarer, dette inkluderer øl. At flere øltyper bærer bibelske navn er ikke så rart ettersom den europeiske bryggetradsjonen er sterkt knyttet til klosterlivet.

Les videre »

Bibelen og Eidsvollsmennene

At bibelen skulle bli en rettesnor i nasjonsbyggingen og folkeopplysningen, samt en hjørnesten i det norske demokrati var en selvfølge. Ingen annen bok hadde spilt en så stor rolle i norsk åndsliv. Dette

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.