Mange hus og bygninger rundt omkring i verden har blitt prydet med sitater fra bibelen. Denne tradisjonen strekker seg tilbake til reformasjonen hvor det ble vanlig å dekorere hus med bibelske innskrifter. Som oftest var det Guds navn eller et sitat hentet fra salmene som var risset inn i murpussen. Dette gjaldt ikke bare kirker og andre religiøse møteplasser, men også vertshus, gårder og privathjem.

Flere moderne bygninger bærer også bibelske sitater. Et kjent eksempel er FNs hovedkvarter i New York, hvor en finner et vers fra Jesaja inngravert i veggen. Også den amerikanske etterretningstjenesten CIAs hovedkvarter, George Bush Center for Intelligence, har blitt prydet med et sitat fra Johannes evangeliet.

Her er et utvalg bygninger med inngraverte bibelske sitater:

Del videre:

Bibelen og fotball

Flere byer i verden deler navn med personer i bibelen. Dette har naturligvis ført til at byenes klubblag i fotball har fått et bibelsk preg. Den Brasilianske byen São Paulos

Les videre »

Vikinger og Bibelen

Det er sannsynlig at vikingene hadde en viss kjennskap til bibelen allerede i 793 når de angrep Lindisfarne. Ofrene for vikingenes herjinger var oftest munker, så en skal ikke se

Les videre »

Besøk vårt
virtuelle museum

Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.

Besøk vårt virtuelle museum Vi har nylig lansert vårt helvirtuelle* museum hvor du kan besøke museet vårt uansett hvor du befinner deg.