Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Foredrag: «Dødehavsrullenes betydning for moderne bibeloversettelser» – Alex Gonzalez

24. september 2020 @ 18:00 - 19:00

Gratis

I 1947 ble det gjort et sensasjonelt funn i Qumran, i nærheten av Dødehavet; de eldste håndskrifter av bibelske tekster som finnes, foruten andre til da ukjente tekster, som bønner og salmer, visdomsord, lovverk, fortolkninger til bibeltekster, kalendere, m.m.

Hva kan vi lære av funnene ved Dødehavet? Hvorfor har det tatt så lang tid å publisere dem? Hvordan har disse funnene påvirket moderne bibeloversettelser? Hva med de forfalskede dødehavstekstene som er blitt oppdaget i den senere tid? Disse spørsmålene vil bli drøftet i foredraget. Bli med på en spennende reise til Dødehavet, hvor vi blir bedre kjent med disse meget betydningsfulle bibelske tekstene.

Viktig info: Foredraget blir på Zoom Webinar, en tjeneste for seminarer og andre offentlige arrangementer online, hvor bare foredragsholderen synes og høres, men ingen av deltagere blir synlige. Etter foredraget åpnes det opp for spørsmål og svar.

Foredraget er helt gratis og for å kunne se det på Zoom trenges en link som du får sendt på e-post etter registrering. Trykk her for Webinar-registrering.

Velkommen til et spennende Webinar!

Detaljer

Dato:
24. september 2020
Tid
18:00 - 19:00
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement: