Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Zoom webinar på norsk: «Polyglottbibler – de eldste flerspråklige bibler» av Pål-Espen Tørisen

januar 17 @ 18:00 - 19:00

Gratis

Mandag 17. januar 2022 kl.18:00 på Zoom-Webinar holder bibelsamler Pål-Espen Tørisen : «Polyglottbibler».

En polyglottbibel har tekster som er trykt parallelt på flere språk, og som er beregnet på sammenligning og stadium av teksten.

Mest berømt er den complutensiske bibel, utgitt av kardinal Francisco Jiménez de Cisneros. I utstillingen og det tilhørende foredraget blir du bedre kjent med både denne og flere andre av de største og viktigste av denne typen bibler – og menneskene som skapte dem.

En originalutgave i utrolige flott stand av den største av alle poyglottbiblene, den såkalt Walton-polyglotten eller London-polyglotten, vil ha en sentral rolle både i utstillingen og i foredraget. Denne fantastiske bibelen ble til i en meget dramatisk tid i engelsk historie, og har faktisk fremdeles vitenskapelig verdi for bibelforskere.

Foredraget blir på Zoom Webinar, en tjeneste for seminarer og andre offentlige arrangementer online, hvor bare foredragsholderen synes og høres, men ingen av deltagere blir synlige. Etter foredraget åpnes det opp for spørsmål og svar.

Foredraget er helt gratis og for å kunne se det på Zoom trenges en link som du får sendt på e-post etter registrering. Trykk her for Webinar-registrering.

Velkommen til et spennende Webinar!

Detaljer

Dato:
januar 17
Tid
18:00 - 19:00
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_821un775TOezvt3WWbuC1Q