来自 NOBIMU (北欧圣经博物馆) 的通讯

为什么您应该收到我们的时事通讯?

  • 你会得到关于博物馆里发生的事情的消息
  • 您将深入了解世界上最著名的书籍及其历史
  • 您可以在我们商店销售的产品中获得特别优惠
  • 这是免费的!

要接收我们的时事通讯,您只需在此页面上注册表格即可。

注册时事通讯

Tidligere nyhetsbrev fra NOBIMU

Digitalt museum

I dag lanserer vi en digital utgave av museet i Nedre Slottsgate. Her kan du se 43 av de bibelske skattene vi har utstilt og lese plakater om forskjellige temaer. Det digitale 360 graders museumet gir også mulighet til å bla i noen sider i mange av biblene. Dette er naturligvis ikke mulig i det fysiske museet.

Vi åpner igjen

Vi har vært stengt i over seks måneder og ser frem til igjen å vise frem alle de bibelske skattene vi har utstilt. Guidet tur er inkludert, så bestill gjerne det på forhånd, eller bare stikk innom oss. Vi følger anbefalte smittevernstiltak fra FHI.

Bibelske personer bekreftet av arkeologien – del 2

Torsdag 20.mai 2021 kl.18:00 på Zoom-Webinar holdes andre del av foredraget: "Bibelske personer bekreftet av arkeologien". Bibelen er en bok som i flere tusen år ble betraktet som en pålitelig kilde. For eksempel skrev den berømte vitenskapsmannen Sir Isaac Newton: «Jeg finner flere sikre tegn på pålitelighet i Bibelen enn i noen som helst verdslig historisk beretning.»

Dødehavsrullene: De falske fragmentene og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller

Torsdag 15. april kl.18.00 vil professor Årstein fortelle den utrolige historien om de mange pergament- og papyrusbitene som de siste to tiårene har blitt presentert som deler av de berømte Dødehavsrullene, om antikvitetshandlerne som solgte disse gjenstandene, manuskriptsamlerne og institusjonene som kjøpte dem for hundretusener av dollar, og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller.

Nordisk bibelmuseum lanserer nå nettbutikk!

Nordisk bibelmuseum lanserer i dag onsdag 31. mars nettbutikk! Nettbutikken har samme utvalg som vår museumsbutikk i Nedre Slottsgate 4C, Oslo. Vi vil i løpet av april lansere nye produkter som kun er mulig å kjøpe på nett.

Bibelske tekster på papyrus i Oslo

Mandag 15. mars kl.18.00 vil professor i gammelgresk ved Universitetet i Oslo, Anastasia Maravela gi oss innføring i bruk av papyrus som skrivemateriale i antikken. Deretter presenterer hun Universitetets omfattende papyrussamling, før hun avslutter med å redegjøre for samlingens viktigste bibelske tekst, et fragment av Matteusevangeliet fra 400-tallet.

I hvilken grad er bibeloversettelser styrt av teologi?

Torsdag 11. februar kl.18.00 har vi nytt Webinar og da vil førsteamanuensis i religion ved Universitetet i Agder Morten Beckmann gi oss et nærmere innblikk i Bibelselskapets oversettelser fra 1959 til 2011 i et utvalg av kristologiske tekster. Hvilke interesser styrer oversettelsesvalgene?

Webinar og foredrag på YouTube og Soundcloud

De fleste av våre Webinarer og foredrag blir i ettertid lastet opp på forskjellige delingssider på nett. Hittil har det blitt lastet opp 8 Webinar holdt på Zoom og 7 foredrag holdt på museet i Nedre Slottsgate 4C.

Foredrag 1. halvår 2021 fra Nordisk bibelmuseum

I disse nedstengte tider, hvor vi som mange andre må holde dørene lukket, har vi satset mye på digitale foredrag – Webinar. Her følger en oversikt over 15 webinar/ foredrag/ utstillingsåpninger for første halvår. Det er foreløpig 8 på norsk, 5 på engelsk og 2 på spansk.