Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Foredrag på Zoom-Webinar: «Dødehavsrullene: De falske fragmentene og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller» av professor i bibelvitenskap Justnes Årstein

15. april 18:00-19:00

Gratis

Dette er den utrolige historien om de mange pergament- og papyrusbitene som de siste to tiårene har blitt presentert som deler av de berømte Dødehavsrullene, om antikvitetshandlerne som solgte disse gjenstandene, manuskriptsamlerne og institusjonene som kjøpte dem for hundretusener av dollar, og forskerne som gjorde dem til dødehavsruller.

Ingen vet egentlig helt hvor disse fragmentene stammer fra, men mange av dem er knyttet til utrolige historier om smuglerruter, mystiske møter mellom antikvitetshandlere og forskere, og om sveitsiske bankbokser med gamle manuskripter. Er de ekte, eller er de forfalskninger?

Foredragsholder Årstein Justnes er professor i bibelvitenskap ved Universitetet i Agder, og blant annet forfatter av boken med samme navn som foredraget.

 

Foredraget blir på Zoom Webinar, en tjeneste for seminarer og andre offentlige arrangementer online, hvor bare foredragsholderen synes og høres, men ingen av deltagere blir synlige. Etter foredraget åpnes det opp for spørsmål og svar.

Foredraget er helt gratis og for å kunne se det på Zoom trenges en link som du får sendt på e-post etter registrering. Trykk her for Webinar-registrering.

Velkommen til et spennende Webinar torsdag 15. april kl.18.00!

 

Detaljer

Dato:
15. april
Tid
18:00-19:00
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://zoom.us/webinar/register/WN_c-g1YXLlTyWxnqayu3SXlw