Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Foredrag på Zoom-Webinar: «Bob Dylan og Bibelen» – av professor Reidar Aasgaard

19. oktober 18:00-19:00

Gratis

Med Bibel i Babel: Fra Bob Dylans første album på tidlig 60-tall og til årets «Rough and Rowdy Ways» har Bibelen vært en hovedinspirasjon for sanglyrikken hans.

 

Foredraget vil presentere utviklingen i Dylans bruk av Bibelen, og ta for seg hvilke bibeltekster og bibelske motiver han særlig legger vekt på. Hvilket gudsbilde trer fram: det jødiske og/eller det kristne? Og hva slags bilde av Jesus? Og hvorfor har Bibelens apokalyptiske forestillinger så stor plass i sangene? Dette vil bli drøftet ved hjelp av musikkeksempler og ut fra et lite utvalg representative sangtekster. Foredraget vil bli holdt av Reidar Aasgaard, professor i idéhistorie ved Universitet i Oslo.

 

Viktig info: Foredraget blir på Zoom Webinar, en tjeneste for seminarer og andre offentlige arrangementer online, hvor bare foredragsholderen synes og høres, men ingen av deltagere blir synlige. Etter foredraget åpnes det opp for spørsmål og svar.

Foredraget er helt gratis og for å kunne se det på Zoom trenges en link som du får sendt på e-post etter registrering. Trykk her for Webinar-registrering.

 

Velkommen til et spennende Dylanar!

Detaljer

Dato:
19. oktober
Tid
18:00-19:00
Kostnad:
Gratis
Kategorier for Arrangement:
,